Gerdine Duijsens 

 Acryl op linnen, zeefdruk.
Synthese tussen figuratief en abstract.
 
Levensgenieters, eettaferelen, paarden en zomerse natuur de bloemen en de bijtjes.
 
Gerdine Anne Barbara Kroezen werd in 1951 geboren te Utrecht. Daar bezocht zijn korte tijd de Academie Artibus en werkte als secretaresse bij de universiteit. Nadat zij haar echtgenoot, dierenarts Henri Duijsens, had leren kennen, verhuisde ze naar Noord-Brabant, waar Gerdine haar man assisteerde bij het opzetten van een dierenartsenpraktijk. Intussen ontwikkelde ze haar teken- en schildertechniek door het volgen van diverse cursussen. Ook studeerde zij vijf jaar parttime aan de Academie der Schone Kunsten te Arendonk, BelgiŽ.      Momenteel woont en werkt zij in Lieshout.
Sinds 1998 wijdt Gerdine Duijsens zich professioneel aan de schilderkunst. Zij werkt hoofdzakelijk met acrylverf, maar ook met olieverf, houtskool, krijt en inkt. Haar werk, voornamelijk schilderijen en zeefdrukken, is te verdelen in drie grote thema's: paardenschilderijen, eettaferelen en abstracte werken. 
Gerdine werkt zowel vrij als in opdracht.
Vanaf augustus 1999 exposeert Gerdine Duijsens regelmatig bij de Holland Art Gallery  in alle vestigingen van De Bijenkorf.

Venster sluiten